Om Bengalkatten

Bengalkatten er en unik og fascinerende race, der kombinerer den vilde skønhed af en leopard med den kærlige og hengivne natur af en huskat. Denne race blev skabt gennem krydsning af den asiatiske leopardkat (Prionailurus bengalensis) med huskatte, og resultatet er en kat med et unikt pletmønster og en slående udstråling.

De er elsket af dem, der værdsætter deres nysgerrige og kærlige natur. Bengalkatten er en mellemstor til stor kat, der er kendt for sin rigt farvede, stærkt kontrasterende pels med levende pletter eller karakteristisk marmorering. Oprindeligt udviklet fra krydsninger mellem huskatte og den asiatiske leopardkat, er bengalkatten den eneste huskat, der kan have rosetter som de markeringer, der findes på leoparder, jaguarer og ozelotter. Den nuværende huskat-bengal kommer kun fra avl mellem bengalkatte og kræver ingen specialpleje.

De er generelt selvsikre, nysgerrige og loyale ledsagere. De kommer godt ud af det med andre kæledyr, når de introduceres korrekt, og nyder at være en del af en familie. Hver bengalkat er individuel, og interesserede bør finde ud af så meget som muligt om denne vidunderlige race, før de ansakffer sig en til deres familie.

Generelt om bengalkatten:

  • Temperament: Aktiv, legesyg, intelligent.
  • Størrelse: Bengalkatte når deres fulde størrelse ved 2-års alderen
  • Hannerne: 4-7 kg.
  • Hunnerne: 3-5 kg.
  • Killingerne: Ca. 0,5 kg pr. måned, så en fire måneder gammel killing vejer 2 kg.
  • Mønstre og farver: Brun Tabby, Sølv Tabby, Seal Lynx Point, Seal Sepia Tabby, Seal Mink Tabby, Plettet, Marmor, Charcoal Plettet or Charcoal Marmor-mønster.
  • Forventet levetid: 12-20 år afhængigt af mange faktorer såsom miljø og ernæring.

Bengalkattens
farve og mønstre

Bengalkatten er kendt for sit karakteristiske pletmønster, der minder om et vildt rovdyrs. Pletterne kan være i forskellige farver som brun, sne, sølv, og blå, og de er spredt over kattens pels på en smuk og elegant måde. Pelsen er kort, tæt og skinnende, og kroppen er muskuløs og velproportioneret, hvilket giver den et atletisk udseende.

Som race kræver Bengal katte regelmæssig pleje af deres pels og opmærksomhed på deres mentale og fysiske trivsel. Med den rette omsorg og kærlighed vil en Bengalkat være en trofast og fascinerende ledsager, der bringer glæde og spænding til ethvert hjem.

Opdræt

Målet med Bengal-opdrætsprogrammet er at skabe en tam kat, som har fysiske træk, der er karakteristiske for de små vildkatte, og med det kærlige, pålidelige temperament fra en tam kat.

Bengalkatte er atletiske og opmærksomme på deres omgivelser; er venlige, nysgerrige, selvsikre katte med styrke, smidighed, balance og ynde. De er mellemstore til store katte, som udviser en meget muskuløs og solid bygning. Deres brede næse med fremtrædende knurhårspuder og store ovale, næsten runde øjne i et let lille hoved forstærker det vilde udseende og det udtryksfulde blik.

Deres meget svage, til næsten lige, konkave profil og relativt korte ører med bred base og afrundede spidser tilføjer bengalkattens karakteristiske og unikke udseende. Den korte, tætte pels har en unikt blød og silkeagtig fornemmelse. Pelsen kan være med eller uden det eftertragtede glitter, hvor ingen af typerne skal foretrækkes frem for den anden. En tyk, lavt sat, mellem-længde hale tilføjer balance til katten.

Sygdomme

Som alle katte kan Bengalkatte være modtagelige for forskellige sygdomme og helbredsproblemer. Disse kan bl.a. inkludere HCM, Patellar luksation, Gastrointestinale problemer, PKD, Triaditis og øjenproblemer.

Selvom mange bengalkatte kan leve et sundt og langt liv med passende pleje og regelmæssige dyrlægebesøg, er det bedst at købe en Bengalkat fra en ansvarlig opdrætter, der tester deres avlskatte for arvelige lidelser. Hvilket du er sikret ved brug af vores opdrættere.

Foder og pasning

Foder og pasning af en Bengal kat er afgørende for at sikre dens sundhed, trivsel og livskvalitet. Her er nogle vigtige punkter at overveje:

Kost – Bengal katte er aktive og energiske, så de har brug for en afbalanceret kost med højt proteinindhold. Vælg kvalitets kattemad, der er specielt formuleret til aktive racer. Frisk vand skal altid være tilgængeligt.

Legetid og stimulation – Bengal katte er intelligente og aktive, så de har brug for mentale og fysiske udfordringer. Sørg for, at de får regelmæssig leg og interaktion for at holde dem mentalt og fysisk aktive.

Pelspleje – Bengal katte har en kort, tæt og skinnende pels, der ikke kræver meget vedligeholdelse. Børst pelsen lejlighedsvis for at fjerne løse hår og reducere fældning.

2024 © Dansk Bengal Klub – Alle Rettigheder Forbeholdt